Parhaat palat

Haluatko nauttia kahvisi kera herkullisen tuoreen leivonnaisen tai viedä sellaisen vaikkapa tuliaisiksi? Kokeile vaikka tätä ohjetta.

HYVÄT PULLAT 16 kpl
( laktoositon ja gluteeniton )

Raaka-aineet:

2,5 dl maitoa
25 g hiiva
1 tl psylliumkuorijauhetta
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
100 g laktoositonta margariinia
n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Voiteluun munaa, pinnalle raesokeria

Ohje:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 min. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista noin 3dl, vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.
Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä. Kohota hyvin pellillä leivinpaperin päällä, liinalla peitettynä. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripota päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin. 10 -15 minuuttia.


Herkulliset laskiaispullat

Halkaise jäähtyneet pullat ja laita väliin ( laktoositonta ) kermavaahtoa ja hilloa!

 

Siirappileivät

Raaka-aineet:

250 g laktoositonta margariinia
2 kkp sokeria
3 pientä munaa
1 kkp siirappia
reilu 500 g gluteenitonta jauhoseosta
1 kkp perunajauhoja
2 tl soodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Ohje:

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi,
lisää munat yksitellen vatkaten,
lisää kardemumma, kaneli ja
siirappi,
sekoita sooda huolellisesti pieneen määrään jauhoja.
Lisää jauhoseos ja perunajauho, sekoita hyvin.
Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikina ohueksi levyksi, ota muotilla sydämiä tai tähtiä.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.